Centar za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust utorak, 22. listopada u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog državnog arhiva, Marulićev trg 21, u Zagrebu organizira desetu javnu tribinu iz ciklusa Zašto se mrzimo?

ZASTO SE MRZIMO 10 facebook
ZASTO SE MRZIMO 10 facebook
Obiteljsko nasljeđe mržnje, posredovano vlasničkim, imovinskim, obiteljskim, političkim, ideološkim, nasilničkim, vjerskim i drugim razlozima, teško je breme koje pojedinci nose cijeloga života, ne uspijevajući naći izlaz iz obiteljske potke mržnje. Na taj način ne samo da produljuju, već i produbljuju i proširuju krug mržnje, uvlačeći u njega i osobe iz svoje bliže ili daljnje okoline. No, pojedine osobe oprostom, kao vlastitim izborom, uspijevaju naći mogućnost otklona i odstupanja od mržnje kao "upisanog" i "zadanog" obiteljskog obrasca vlastitog ponašanja i društvenog života.

Na desetoj tribini ciklusa Zašto se mrzimo? u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust pod nazivom Obiteljsko nasljeđe mržnje i oprosta u utorak, 22. listopada u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog državnog arhiva, Marulićev trg 21, u Zagrebu, fenomen mržnje bit će analiziran u neposrednom susretu sa svjedočanstvima javnosti poznatih osoba koje su se suočile sa zadanim okvirom za mržnju. Čime su takve situacije uvjetovane, što ih nosi u ustrajnoj mržnji, a što u oprostu od obiteljskog naslijeđa mržnje, govore ugledna imena naše javne scene: Drago Hedl, novinar i publicist, Božo Kovačević, stručnjak za međunarodne političke odnose i dugogodišnji političar, Danijela Čavlović, PR stručnjakinja i sudionica inicijative "Spasi me" te Ante Prkačin, general HOS-a, bivši saborski zastupnik, a sada poduzetnik. Moderator tribine je Tihomir Ponoš, novinar i komentator Novog lista.