Grozne tenisice na petu i besmislene Boromine trebale bi izbjegavati sve žene koje drže do sebe. Široke su hlače, naprotiv, doborodošla novost, a jedino je važno nikada ih kombinirati s visokim petama.

Tenisice na petu – seljački trash

J Lo u groznom izdanju
J Lo u groznom izdanju
Iz nekog nepoznatog razloga s nama su već nekoliko sezona. Ako i niste sigurni koji su dobri novi trendovi, neka vam u tome bude pokazatelj Jennifer Lopez. Bježite od toga što se njoj sviđa kao vrag od tamjana! Kako J.Lo. obožava tenisice na petu i to u bijelo-zlatnoj boji, jasno je da je to trash moda za ekipu s rubnih dijelova grada. Uz to uopće ne razumijemo koncept tenisica koje su povišene kao da imaju petu. Zašto? Za koga i protiv čijeg ženskog stopala, pitamo se. Izgledaju baš nekako seljački te tenisice ako se nas pita. Da, to je prava riječ. S e lj a č k i!

Zašto ne bi smjele zaživjeti na ulicama?

Na žalost, na hrvatskim ulicama ih je sve više. Cure šminkerice koje inače nose štikle, a ne starke, misle da je to cool spoj. No, štikle su štikle i laskaju ženskoj nozi, a starke koje su u samoj srži rockerske, sada dolaze u toliko verzija da mogu biti itekako šminkerske. Bit ćete puno veće frajerice, drage naše šminkerice, sa starkama u puder rozoj boji ili na plavo-bijele crte nego u ovom mutantu tenisica-štikli. Djevojke koje pak nose ove mutant tenisice ne bi li naučile hodati na petama, to vam je bezvezen kompromis! Ili se naučite hodati u štiklama kako spada ili ostanite prizemljene.

 


Boromine  - novi erection killer

Šareno, ali neprivlačno do bola
Šareno, ali neprivlačno do bola
Zovu ih i mlađim sestrama borosana, jer imaju nižu petu. Lansirane su na reviji Ivane Popović, naše modne dizajnerice i to kao cool dodatak. No cool dodaci nisu uvijek i seksi, a ove su boromine još jedan u nizu “erection killera” koje modni dizajneri tako vole. Pojavite li se negdje u gradu s njima, vjerojatno će na njih ljubomorno pogledavati samo druge djevojke i to alternativnog modnog izričaja, dok će vas muškarci zaobilaziti u širokom luku. Nije da se svijet vrti oko testosterona, ali svi mi volimo biti privlačni. Zašto bi na svojim nogama onda imali nešto što više priliči djevojčicama, nego samosvjesnim ženama?

Zašto ne bi smjele zaživjeti na ulicama?

Zato što je već glupo furati nešto samo zato što je netko rekao da je to cool. Svi se nakon lansiranja boromina raspisali kako su “slatke”, ali nitko od svih koji je to pisao nije ih obuo. Što tu ne štima? Da, rađene su u Hrvatskoj, koštaju ne tako visokih 249 kuna i pazite sad ovo - imaju anatomsko gazište! Super, ali nekako nismo još spremni za anatomsko gazište, koliko god nam to trebalo. Želimo da su nam noge vretnasto prekrasne, a ne udobno raskvašene. Apeliramo na sve cure iz rockerskih, punk i alter okupljališta da umjesto njih obuju starke. Boromine, te slatke cipele za velike djevojčice prepustimo onima koji furaju neki svoj stil u glavi, poput modnih dizajnera. Ili novinara koji su tako oduševljeni tim proizvodom. Ima li neki koji će ih prvi obuti?

 


Široke hlače - ljetna elegancija

Široko je novo skinny
Široko je novo skinny
Široko je novo skinny! Ovog ljeta uz svoje obožavane ultra uske traperice uskočite i u divne, široke hlače. One ne moraju biti vrećaste da bi bile udobne i izgledale dobro, ali uvijek moraju biti do poda! Vratile su se na modnu scenu kao idealna garderoba za vruće dane. Sada su međutim postale vrlo elegantne i sofisticirane. Zbog kroja i materijala. Svila, najfiniji pamuk ili čak tanki traper divna su promjena nakon što vam već nekoliko godina vene stišće mega popularni skinny jeans. Lansirane su na modnom tjednu u New Yorku i žene diljem svijeta napokon će moći izdahnuti!

Zašto ih ulica voli?

Opušteno, jednostavno i cool, to je street style koji uvijek zaživi. Široke hlače sve su to u jednom, a kombinacije bezbrojne. Mogu biti u milijun uzoraka ili pak jednobojne. Ako ste hippie nosit ćete ih uz uske majice, prsluke i bezbroj perlica, ako ste obožavateljica trendova nosit ćete ih na goli struk i topić, a ako ste ulična mačka onda na majicu s bretelicama i mini traper jaknu. Jedino što je u cijeloj priči bitno, da ne kažemo presudno - jest da ih ne nosite na visoke pete! Idealne su kožne niske sandale s perlicama, balerinke špicastog vrha ili niske tenisice. Možda bi netko o tome trebao savjetovati i J.Lo.