jacobs2_ny.jpg

Sutra se nitko neće ni sjećati što je prikazano u New Yorku, Milanu, Londonu i Parizu, ali neki su si celebrityju dali truda. Kao sveprisutni Kardashiani i Kanyje West

Završili su Tjedni mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu. Bilo je većinom dosadno uz par modnih izuzetaka. Marc Jacobs spasio je inače beskrvan Tjedan u New Yorku svojom gotičkom fantazijom, a pojavila mu se tamo i Lady Gaga, koja u svojoj kolekciji već vjerojatno ima nemoguće visoke platforma čizme prikazane na reviji.

U Londonu je jedan od najboljih bio Christopher Kane koji je svoju englesku ružu obukao za kišu u svim uvjetima - dok ide na posao, party ili vjenčanje, pa su manekenke imale plastične marame na glavi. Kao dar su ih dobili i svi gosti, no vjerojatno su trebale doći s uputama za uporabu da se netko ne bi zagušio.

Anthony Vaccarello u Parizu
Anthony Vaccarello u Parizu
Bottega Veneta vladala je u Milanu, gdje je kreativni direktor te modne kuće, Tomas Maier, predstavio sofisticiranu liniju ravnih linija u uglavnom crnoj boji i zaslužio pohvale.

Pariz je iznenadio gomilom mladih dizajnera nakon jako dugo vremena oslanjanja na provjerene snage. U industriji koja je u neprekidnoj u potrazi za novim i svježim, odjednom su se pojavila mlada i prilično dobra dizajnerska imena kao što su Koché, Jacquemus, Anthony Vaccarello, Julien Dossena za Paco Rabanne, Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant za Courreges.

Ova imena će nešto značiti tek zaljubljenicima u modu i zagriženim modni bloggerima te ponekim urednicima ženskih revija. Običnom čitatelju možda će ipak biti puno zanimljivije pogledati koji su slavni sjedili u prvim redovima revija i tko je pogodio modnim odabirom, a tko ne.

Britanska pjevačica Ellie Goulding bila je na Burberryjevoj reviji u Londonu u štrikanoj haljini i crnim štiklama gležnjačama i izgledala kao da se previše trudi, dok je američka “it” girl Olivia Palermo na istoj reviji u dugoj haljini i visokim čizmama izgledala super šik. Na istoj reviji u prvom redu bile su i glumica Laura Dern i modeli Elisa Sednaoui, Alexa Chung i Suki Waterhouse - sve u odličnim cipelama. U fantastičnom kaputu kod Burberryja se našla i Naomi Campbell koja se grlila sa modnim fotografom Mariom Testinom.

Standardno atraktivna Lady Gaga
Standardno atraktivna Lady Gaga
U New Yorku je glavna bila TV reality obitelj Kardashian, koja se pojavila na reviji Kanyje Westa. On je naime osim što je reper, još i dizajner i ima brand Yeezy. U njega je od glave do pete obukao sve žene klana Kardashian, uključujući i svoju dvogodišnju kći North West i do nedavno punca, a sada punicu Kathleen Jenner, pa su sve defilirale u bundama.

Na Marcu Jacobsu bila je tradicionalno modno nezanimljiva Sofia Coppola, kao i gotički usklađene Debbi Mazar i Emily Ratajkowski. Zgodna i dobro minimalistički obučena Sienna Miller bila je na Ralph Laurenu, a na Calvinu Kleinu je zasjala jedina neiritantna članica klana Kardashian - Kendall Jenner, koja za razliku od ostalih sestara i žena u njenoj obitelji, jedina izgleda doista dobro u bilo  čemu što odjene.

Na istoj je reviji bila i zgodna Margot Robbie u kaputu očajne boje istog dizajnera, kao i mlada glumica Zoe Kravitz.

U Parizu se pojavila tradicionalno grozno obučena najmoćnija žena mode Anne Wintour, a i Milanu je na nekoliko revija bio Matt Bellamy iz benda Muse. Uz naravno sveprisutnog Kanyje Westa, koji je na reviju Balmaina došao pogledati što to rade njegovi “kolege”. Sve u svemu niti jedan od velikih Tjedana mode nije ponudio ništa posebno i za dugo sjećanje.

O naboljim i najgorim cipelama više u galeriji fotografija.