Espadrile: povratak u 80-te
Espadrile: povratak u 80-te
Espadrile – samo za mušku nogu

Da, da, ponovo su se vratile nakon 1980-ih i preplavile ulice iako mi ne znamo zašto. Nikako nam nisu sjele. Na ženskoj nozi naprosto izgledaju muškobanjasto i previše je zatvaraju. Nisu glamurozne, ne laskaju stopalu, nisu rokerske, chic niti ništa ostalo što bi nas privuklo.

Ali zato mogu izgledati totalno fora pa čak i seksi na muškoj nozi. Bosoj naravno! Uz lanene hlače ili hlače do koljena i uz neku ljetnu košulju (obavezno dugih rukava, košulje kratkih rukava su za debele direktore i niti jedan muškarac iznad 14-te godine koji izlazi van iz kuće ih ne bi trebao nositi!) mogu izgledati vrlo urbano. Espadrile znači samo za frajere!

Kako diše ulica

Zapadna polutka poludjela je za espadrilama, a najpopularnije su njihove izvedenice marke Toms. Frajeri u Tomsicama hodaju ulicama i s jednim takvim bez problema bismo otišli na kavu. To nam je onako baš cool. Ali problem je kad ih obuku djevojke. Naprosto šalju poruku: želim da mi je udobno pod svaku cijenu i baš me briga što su mi stopala raširena. Ne, ne i ne!

Elegantna midi suknja
Elegantna midi suknja
Midi suknja – pravi ljetni hit

Totalni hit! Nosi se do pola lista, ali može biti i dulja i poželjno A kroja da se širi na krajevima. Ona koja se sužava ima “tajnički look! iz 1980-ih i stoji rijetko kome. U midi širokoj suknji možete izgledati totalno glamurozno i retro, a uz to moderno i to je look koji će se nositi ovoga ljeta. Ako niste spremne riskirati, nosite jednobojne suknje, a ako ste uvijek spremne na izazove, izaberite neku sa cvjetićima. Mi bi je nosili na običnu majicu s bretelicama i ubojite court shoes sa šljokicama. Uz to mačkaste naočale u stilu diva poput Ave Gardner. Eh, da, to bi bilo super.

Zašto ih ulica voli

Ovakve suknje su lagane, i super praktične, jer ih možete nositi svagdje. U uredu, navečer van, na vjenčanje, pa čak i na plažu. Bitno je samo kako ih kombinirate. Nemojte ih upariti sa sandalama koje imaju puno vezica oko gležnja, jer će skratiti ionako mali dio kože lista koja se vidi. Nosite ih na balerinke samo ako imate jako duge noge, a na japanke nikako. Idu uz kratke majice i jaknice, nikako na duge sakoe. Možete ih nositi i na bluzu, ali ako je upašete unutra. Naš favorit su court shoes uz midi haljinu i nikada i nikako čarape! Idu uz bose noge. Još ako gore nabacite kratku majicu s omiljenim bendom i traper jaknicu, bit ćete prava urbana Audrey Hepburn.

Bizarno i ekstravagantno
Bizarno i ekstravagantno
Nova kolekcija Yves Saint-Laurenta – paralelni svemir

OK, razumijemo modu, kužimo da je ovo u nekom paralelnom svemiru dobro. Ali mi ne živimo u paralelnom svemiru, nego u realnom svijetu gdje vladaju neka druga pravila. Na primjer da ne želite ići na dejt s frajerom koji ima ljepšu košulju na cvjetiće od vaše. Niti jednog svog prijatelja baš ne vidim u ovome, a da se pojavi u šeširu u lokalnoj birtiji, mislim da bi mu se vrata zauvijek zalupila. Naprosto ne živimo u New Yorku niti smo svi Pete Doherty da si ovo možemo dozvoliti. Koliko god neki željeli biti cool, ovo je naprosto too much. Ako razgovaramo normalnim jezikom i o realnom svijetu.

Zašto nikada neće zaživjeti na ulici?

Stvarno? Treba li još nešto dodati?