Premda će vas industrija uvjeravati da su svi novi modni trendovi dobri, ne vjerujte ni za živu glavu. Neke su stvari, iako popularne, naprosto užasne i stavite li ih na sebe normalni će vas ljudi izbjegavati, a traženje partnera postat će nemoguća misija. Mislite li, pak, da su npr. „crocsice“ super, zanemarite sve ovo i ne čitajte dalje. Vama ionako nitko ne može pomoći.

Vruće hlačice visokog struka - neželjeni povratak 80-ih

Naprosto grozan stil
Naprosto grozan stil
Traperice visokog struka došle su u dućane kao najveći hit ovoga proljeća, a nastavit će se kao vruće hlačice visokog struka. Stil za koji smo se nadali da je ostao daleko u 1980-ima vratio se tako na velika vrata kroz sve high street brandove. Top Shop, Zara i H&M nude kratke hlačice ne samo u traper verziji, već i na cvjetove, u čipki, svili i satenu. Visoki struk, koji vole “ziherašice”, majke i bake, već se ukorijenio u Sjedinjenim Državama, te su Gap, Amrican Eagle i Urban Outfitters zabilježili porast prodaje upravo takvih hlača i traperica.

Zašto ne bi smjele zaživjeti na ulicama

Mi se upravo grozimo spoznaje da bi sa inače turbo seksi vruće hlačice mogle popeti do struka. Zašto? Vruće hlačice ionako stoje rijetkima koje imaju duge noge i nisu za djevojke i žene koje nemaju savršene proporcije. To je naprosto tako. Kad se tome pribroji visoki struk koji daje stražnjicama izgled kruške i izgleda kao nešto što se nosilo uz mini val na glavi i majice u neonskim bojama, naprosto mislimo da je taj stil grozan. Iako će vjerojatno među najvećim hrvatskim pomodarkama koje slijepo slijede trendove, poput Jelene Veljače ili Petre Nižetić, uhvatiti maha. Nadamo se samo da neće odabrati opet popularan “skamenirani” jeans. To bi stvarno bilo previše.

 

Sandale iz 1990-ih - erection killer

Evo ih! Ponovo su tu! Nikako ne možemo shvatiti kako su se opet uspjele progurati u dućane, nakon što smo ih jedva uspjeli zaboraviti nakon modno tužnih 1990ih. Oživjeli su ih Britanci, kojima su se iz nekog razloga ponovo učinile “cool”. Top Shop promovira ih kao najveći hit ljeta. Možda u turbo avangardnim modnim krugovima, gdje nije bitno tko je muško, a tko žensko. Mi vam garantiramo da djevojka s ovakvim cipelama ne izgleda nimalo seksi. Dapače ovakve cipele pravi su “erection killer” i trebale bi biti zabranjene zakonom.

Zašto ne bi smjele zaživjeti na ulicama

Izbjeći po svaku cijenu
Izbjeći po svaku cijenu
Četvrtasta peta koja je sama po sebi očajna, možda je i najmanji problem ovih sandala. Nikako ne možemo prijeći preko ove debele kože krojene da prelazi preko rista noge. Uz to, otvor iz kojeg vire prsti, i to ne svi, vizualno je odvratan, a pomisao da se urezuje u kožu je naprosto nezamisliva. Pete kloparaju po asfaltu, prsti plaze po podu, debeli remen ide preko zgloba. Niti najljepše žensko stopalo u takvim sandalama ne može izgledati dobro. Naravno da vizualno i skraćuju nogu pa ih je gotovo nemoguće s bilo čime kombinirati. Dizajn je to kojeg se ne bi smjelo dotaknuti ni na nekom maskenbalu, a kamoli u običnom životu.

Court shoes - ljepota koja traje

Iako su se pojavile prije par sezona, još su uvijek ovdje. Ovoga ljeta nisu samo jednobojne (a svaka prava modna faca u ormaru ima one boje pudera koje vizualno produljuju nogu), nego u dezenima, na cvjetiće, na palme, šare, kockice… Svaki iole poznatiji celebrity koji drži do sebe, ima bar jedne. Blake Lively pink sa kapicom na vrhu, Kate Moss crne, Gwyneth Paltrow crvene. Imaju ih i naše poznate. Pjevačica Jelena Rozga i Severina imaju srebrne i to isti model Jimmyja Chooa. Ali “ court” cipelice ne moraju biti skupe da bi bile dobre. Kalup im je takav da slavi žensko stopalo i ističe ga na najbolji mogući način.

Zašto ih ulica voli

Cipele koje dižu svaku kombinaciju
Cipele koje dižu svaku kombinaciju
Naprosto dižu svaku kombinaciju. Dobro idu uz traperice uskog kroja i iznad gležnjeva. Ako nosite staru omiljenu majicu rock banda, poderane uske hlače i sako, uz court shoes izgledat ćete kao rock chick koka. Ako volite romantiku, obujte ih na haljinu ili suknju "A" kroja za Audrey Hepburn look, a za čisti seks nosite ih uz minice ili kratke hlačice. Uklapaju se u svaki stil. Ali oprez! Nose se isključivo na bosu nogu. Bez obzira bilo vani hladno. Stisnite zube i trpite. Stil je iznad svega, tvrdila je još Coco Chanel.