lopez.jpg

Jedna od važnijih komponenti najgledanijih filmskih nagrada na svijetu - Oscara - su haljine. Da se ne zavaravamo, sve žene vole vidjeti kako su se druge žene obukle. Ako neka pri tom kiksa - hihihi - još bolje. Ova 87. po redu dodjela, bila je drugačija po jednoj stvari - glumice su se pobunile jer ne žele da ih se više pita o haljinama!

Julianne Moore, Patricia Arquette, i Reese Witherspoon dio su kampanje “Ask Her More” ili u prijevodu “Pitaj je više”, jer ne žele na crvenom tepihu govoriti o tome tko je dizajner njihovih haljina. One su više od svojih haljina, kažu. Žele pričati o jednakosti žena, jer Hollywood je opako mjesto gdje je ženama teško. Okej, okej, kužimo, znamo mi da su one puno više od haljina. Ali cure! Čemu odjednom sav taj bijes i odbijanje krasnih oprava?

Pa stotine milijuna ljudi gleda Oscare i zato da bi dotaknuli malo glamura, vidjeli sve te divne cipelice, frizure i volane. Zašto im to želite oduzeti? Patricia je otišla čak toliko daleko da je imala potpuno neuređene nokte i ponosno rekla kako nije imala vremena za manikuru, jer radi na humanitarnom projektu. To nekako više zvuči kao da je neorganizirana. Jer ako već uspiješ u Holywoodu, pa daj se onda potrudi i daj gledateljima ono što traže. Zato si i ovdje da te gledamo, zar ne!

Najbolje odjevene

EMMA STONE

Emma Stone i Jennifer Aniston
Emma Stone i Jennifer Aniston
Naprosto je blistala u Elie Saab haljini koja se bojom izvrsno slagala uz njenu crvenu kosu. Ova nijansa strašno je teška za uskladiti. Ime joj je Chartreuse, jer je iste boje kao i taj poznati francuski konjak koji od 1737. godine rade svećenici. Na većini bi izgledala kao proljev nakon previše zelenog shakea, ali na Emmi izgleda predivno. Frizura kao iz zlatnog doba Hollywooda i jarko narančasti ruž idealno su nadopunili haljinu. Emma nam je totalni favorit!

JENNIFER ANISTON

Po mnogima najbolje odjevena glumica na Oskarima. U haljini Versace bez naramenica, boje kože i s milijun perlica koje sjaje, Jennifer je napravila iskorak i pokazala više kože no ikada. Sa svojih 46 godina izgleda stvarno mrak. Jedina zamjerka je na frizuri koja je dosadna kao i uvijek. Da se oko nje malo više potrudila, osvojila bi i prvo mjesto kod nas. Ovako je iza svoje mlađe kolegice Emme Stone.

ROSAMUND PIKE

Novopečena majka istaknula je u crvenoj Givenchy haljini svoj struk. Zvijezda filma “Gone Girl” nije do sada nikada baš zasjala na crvenom tepihu. Ali ovaj puta joj je uspjelo. Na najvećoj filmskoj nagradi godine kad su sve oči uprte u Hollywood Rose je zasjala kao prava crvena ruža. Od frizure do prekrasnih, vretenastih crvenih sandalica.

JENNIFER LOPEZ

Huh, Jennifer (fotografija na početku teksta) ovoga je puta uspjela pogoditi. I opet Elie Saab kao i kod Emme, ali u ponešto raskošnijem izdanju. Izrez je kao kod slavne zelene Versace haljine iz 2000. godine kad su na dodjeli Grammyja svi ostali paf i koju je kopirala i naša Vlatka Pokos. Što god mislli o Jenny from the block, izgleda kao prava kraljica crvenog tepiha. Naš naklon!

REESE WHITERSPOON

Javno se pred kamerama pobunila da je ne pitaju za haljinu. Za što realno nije imala razloga, jer je ovo jedno od njenih najboljih izdanja. Haljina je Tom Ford i linije su čiste i elegantne što idealno ide uz njen niski rast. Super nakit i jednostavna, ali lijepa kosa, dodatno upotpunjuju njen izgled.

LUPITA NYONG`O

Bijela haljina iz Calvina Kleina na Lupiti je izgledala više kao nakit, nego odjeća. napravljena je specijalno za nju i vjerojatno je ona jedna od rijetkih koja je može nositi, a da to izgleda jako dobro. Sa svojom kožom boje ebanovine izgledala je kao prekrasna sirena izronila iz mora dok se oko nje lijeskaju dijamanti. Veliki bravo za mladu glumicu! Više nego za haljinu.

GWYNETH PALTROW

Još jedan pink trenutak na Oskarima za mnogima nesimpatičnu glumicu. No ovaj puta uspješan. U lagano rozoj nijansi haljine koju otpisuju Ralph&Ruso, iygleda sofisticirano i elegantno. Čak je i ogromna ruža na lijevom ramenu, što zvuči jako loše kad se napiše, fantastičan detalj. Izgleda jako, jako dobro. Možda se napokon i oporavila nakon razvoda od Chrisa Martina.

Najgore odjevene

PATRICIA ARQUETTE

Patricia Arquette u lošem izdanju
Patricia Arquette u lošem izdanju
Krenimo od dobitnice Oscara Patricie Arquette, koja je izgledala kao da je vrtlarica koja sve vrijeme provodi na friškom zraku, ima poluuređene prljave nokte i dohvatila je neku haljinu koja joj se činila kao svečana, samo zato jer je od satena. Dizajnerica Rosseta Getty mora da se sad lupa po glavi, jer joj je Patricia napravila ogromnu anti – reklamu, premda teško da bi i na nekom drugom to baš briljantno izgledalo. Haljina uz to nikako nije sakrila činjenicu da je glumica koja je nekada bila jako seksi punašna sada postala tek malo pretjerano punašna.

MARGOT ROBBIE

Kako je ova žena prekrasna! Ali cijela joj se haljina i imidž vrti oko ogrlice, umjesto oko nje same. Ako maknemo ogrlicu, ostaje samo crna haljina, koja je predugačka i baš nimalo posebna. Ipak, nije sve tako strašno. Pohvale za novu frizuru - kosu je skratila u super atraktivni bob.

NICOLE KIDMAN

Što se, zaboga, dogodilo Nicole? Ne s licem, ono je kameno i to znamo, ali ova haljinica Louis Vuitton uopće se ne slaže niti s njenim crvenim remenom niti s ponovo ofarbanom crvenom kosom. Izgleda jeftino i kao neki stolnjak za svečane prilike. Jedino u što je uloženo trud na ovoj haljini je peglanje. Nadamo se da će se Nicole ubrzo vratiti na stare staze modne slave, ovo baš nikako nije dobro, pogotovo u kombinaciji s tim licem.

SCARLETT JOHANSSON

Ogrlica na Scarlett kao šaka u oko
Ogrlica na Scarlett kao šaka u oko
Scarlett je prekrasna i seksi, ali ova zelena joj nikako ne stoji, a frizura je skoro pa katastrofalna i nimalo fora. Ogromna, zastrašujuće teška ogrlica u istoj boji kao i haljina, samo skriva njeno raskošno poprsje. Kao da je željela što dalje pobjeći od imidža hollywoodske rasne plavuše. Dovraga, zašto? Tijelo joj nakon poroda izgleda upravo fantastično.

LADY GAGA

Obukla je najpopularniju boju večeri na Oskarima - bijelu. Unikatna haljina s potpisom Alaia uopće nije toliko strašna, iako djeluje kao da zbog svoje krutosti prije pripada u muzej. Ali crvene rukavice potpuno su nepotrebne i zapravo - glupe. Sori Gaga, ali nisi uopće otkačena ni ektravagantna u njima. Možda je pokušala sakriti svoj zaručnički prsten, ali uspjela je samo biti ovedressed na krivom mjestu.