Recenzija restorana: Pojoda, Vis

Opširnije...

Neka jela koja nude u „Pojodi“ toliko su fantastična, da je lakše oprostiti im prilično nepitko vino, nesavršenog jastoga, neke nedorečenosti u pripremi i visoke cijene

Otok Vis se u kulinarskom, ali i svakom drugom smislu voli pohvaliti da je drugačiji od svih drugih na Jadranu i to je dobrim dijelom točno. Na Visu doista kuhaju jela kakve nećete naći nigdje drugdje, a najpoznatiji su, osim po čarobnoj pogači, po originalnim i vrlo zanimljivim kombinacijama ribe i grahorica. Navodno su te tehnike i recepte stari otočki ribari maznuli Španjolcima i Portugalcima kada su jednom davno u potrazi za sardelom, falkušama doplovili do njihovih obala. Bilo kako bilo, Vis se upravo po tim neobičnim kombinacijama pročuo kao jadranska top kulinarska destinacija, a sam vrh otočke gastro scene godinama neprikosnoveno drži kultni restoran „Pojoda“ u viškom Kutu.

Opširnije...

Recenzija restorana: Stara preša, Šenkovec

Opširnije...

Unatoč debaklu s juhama, Stara preša se pokazala kao vrlo ugodno mjesto, s dobrim mesom, sjajnim desertima, prolaznim vinom i prijateljskim cijenama

Nedjeljni ručak izvan svoga doma može se pretvoriti u priličnu komplikaciju. Stotinu se tu uvjeta mora ispuniti: te da je negdje izvan grada i u prirodi, te da su tu neke životinje, posebno ako su u igri djeca, te da je domaće i fino, ali ne baš preteško i premasno kao u kakvoj krčmetini, te da od vina koje služe ne otpadaju nokti i trepavice...

Opširnije...