NEW YORK FASHION WEEK: Gotovo je sa seksom, u proljeće moda prelazi na sport

Opširnije...

Umjesto sexy uskih suknji i topića, u trendu su sportske široke haljine i majice te kose u pletencama. Titulu erection killera ponijele su cipele

New York, prvi grad koji na jesen započinje Tjedne mode i onaj koji se najmanje može pohvaliti visokom modom, ove je godine bio u znaku sporta. Kolekcije za proljeće/ljeto 2015 nisu vrištale seksepilom i golišavošću nego su bile više “prizemljene” i praktične. Jednom riječju - nosive. Slijedećeg proljeća (iako je uz ovu kišu trenutno teško zamisliti da će sunce više ikada izići) više se neće nositi uske, seksi suknje. Ako želite biti u trendu, nosit ćete suknje i haljine do ispod koljena. Zaboravite i da ćete ih spariti sa seksi uskim topom - nosit će se iznošene široke majice, široke jakne i šlampavi kaputi bez rukava. Modeli su se tako pojavili na reviji kod DKNY  i Rag & Bone. Iako možda zvuči potpuno grunge i kao iz prošlog stoljeća, Jeremy Scott poslao je niz pistu manekenku u širokoj majici sa slikom Halloween bundeve, u suknjici i oslikanim martensicama i to je zapravo izgledalo jako cool. Slijedeće ljeto će, kako to vide u New Yorku, seksipil biti totalno out. Nakon svih silnih golišavih selfieja raznih celebrityja koji su iscurili u posljednje vrijeme (Jennifer Lawrence kao jedna od zadnjih, zbog čega su čak i pale dionice Applea, jer ih je čuvala u cloudu), dizajnerima je dosta toliko gole kože. Zaboravite super usko - kad svane sunce negdje tamo u svibnju 2015. pokazivat će se samo malo lista na nogama. I to je to!

Opširnije...

ZAGREBAČKI FENSI HAMBURGERI: Precijenjeni i besmisleni hype iliti priča o govnu i piti

Opširnije...

Zanimljivo je to sa Zagrebom i trendovima, bez obzira bila riječ o restoranima ili drugim stvarima. Evo, na primjer glazba. Kada je sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća techno došao u grad, neki do tada posve normalni ljudi kleli se da je to budućnost i nešto najbolje na svijetu ikada, premda je, ako niste bili blaženi od narkotika, to bila i ostala tek repetitivna idiotska gnjavaža.

Šankovi su propadali, jer su ecstasyjem pogonjena tijela partijanera tražila isključivo vodu, a onda se to kao i svaki napuhani gradski hype ispuhalo i krepalo, pa je trebalo naći novu najbolju stvar ikada. Na prijelazu stoljeća to je nakratko postala kubanska glazba. Mnogi od onih iz Kašine sada su se kleli da je Compay Segundo spasitelj glazbe, neke radio stanice doslovno su mučile ljude latino glazbom, a na koncertima su, uvjereni da to baš treba tako, tragikomični primjerci friških štovatelja žanra gušili sebe i druge pućkajući nevješto goleme cigare. Zaboga, kako ljudi uopće postanu takvi bedaci? E, pa slično je bilo i s restoranima.

Opširnije...

Recenzija restorana: Martin Pescador, Trget

Opširnije...

Unatoč glasinama, Martin Pescador je i dalje u formi, buzara od škampi je savršena, kao i riba i školjke. Cijene su prijateljske, a loša blitva i još gori kruh mogu se oprostiti

Bila je to strašna vijest, jedna od onih koje izazivaju trenutni šok i nevjericu, gotovo pa i suzu u kutu oka.
- Martin Pescador se pokvario, navodno je pala kvaliteta hrane, navodno se promijenio vlasnik, navodno ovo, navodno ono...
Katastrofa, zlo i naopako, pas mater, je li to moguće? Izvor je bio relativno pouzdan, a kasnije je strašna glasina došla i sa drugih strana.

Svatko tko voli dobro jesti zna koliko je teško naći lijepo i ugodno mjesto s odličnom hranom i vinom, pa još da je i na idealnoj poziciji, s prijateljskim cijenama i niskom do nepostojećom razinom preseravanja. Martin Pescador u pitoresknom i gotovo nestvarnom istarskom ribarskom selu Trgetu, bio je sve to i još malo više. Jesti tamo uvijek je bio bajkoviti doživljaj i zbog same hrane i zbog pozicije na samom moru.

Opširnije...

Sve što treba znati za shoping u Ikei

Opširnije...

Dakle, vaše su molitve uslišane i prva Ikea u Hrvatskoj konačno je otvorena. Robna kuća u Rugvici od 38 tisuća četvornih metara, u koju su Šveđani investirali 750 milijuna kuna, među najvećima je u ovom dijelu Europe pa je kupcima dostupno svih 9.500 proizvoda koje Ikea trenutno ima u svom asortimanu. OK, nekima je Ikee i čitave te sage o kojoj se mjesecima piše i govori već preko glave, ali drugi su jedva dočekali da prepoznatljiv plavo-žuti brand napokon stigne u Hrvatsku. Koliko god taj medijski i marketinški presing bio naporan, dolazak Ikee je odlična vijest za kupce. Osim što mogu upoznati bespuća istočnog prigrada, što inače, razumljivo, ne bi, tamo doista mogu i povoljno kupovati. Predsjednik Josipović je posadio stablo, svečanost je obavljena i sada je red na vas. Da ne bi uzbuđeni, ali nespremni pohrlili u Rugvicu pa se čudom čudili pravilima igre, donosimo detaljan pregled što vam se u Ikei nudi i kako tamo kupovati.

Opširnije...

Recenzija restorana: „Mala riba", Kastav

Opširnije...

„Mala riba“ nije „Batelina“, ali nudi niz fantastičnih jela po prijateljskim cijenama, ima dobra kućna vina i apsolutno zaslužuje preporuku

Kada je prije dvije godine u svojoj dokumentarnoj seriji pod nazivom „No reservations“, genijalni chef i putopisac Anthony Bourdain, posjetio hrvatsku obalu i tu se kao malo gdje raspametio od uživanja u hrani, jedno ga je jelo posebno ugodno iznenadilo.

U fantastičnoj „Batelini“ obiteljskom restoranu kojega u Banjolama nedaleko Pule vodi David Skoko, Bourdain je prvi puta u životu kušao tripice od grdobine i pao na dupe od veselja. Euforična reakcija tipa koji je probao praktički sve što se jede na kugli zemaljskoj ne treba čuditi. Skokine tripice od grdobine doista su neodoljive kao i gotovo sve što taj nasljednik starog obiteljskog ugostiteljsko ribarskog biznisa priprema praktički isključivo od plave ribe i ribljih iznutrica.

Opširnije...

Recenzija restorana: Kuzmanović, Slavagora, Samobor

Opširnije...

U ponudi domaće hrane Kuzmanovići su savršeni, baš kao i pogled s terase restorana u Slavagori

Godinama je Samobor bio i ostao jedino mjesto o okolici Zagreba vrijedno gastronomskog vikend izleta. Prema istoku nema gotovo ničega vrijednog spomena, Sesvete i Dugo Selo odlični su za pobjeći iz njih i ništa drugo. U Sesvetama navijači Dinama vole Mamića i već to je dovoljno upozorenje da se toga klonite. Prema Turopolju se prostire uglavnom tuga i depresija i već oko Buzina počinje područje limenih pepeljara, gemištarskih bačvastih čaša, narodnjaka i kamuflažnih prsluka kao i dalje neizostavnih modnih detalja odraslih muškaraca. Idealno mjesto za sjedište "24 sata".

Opširnije...

Užasi i atrakcije ljetnih trendova 2

Opširnije...Espadrile – samo za mušku nogu

Da, da, ponovo su se vratile nakon 1980-ih i preplavile ulice iako mi ne znamo zašto. Nikako nam nisu sjele. Na ženskoj nozi naprosto izgledaju muškobanjasto i previše je zatvaraju. Nisu glamurozne, ne laskaju stopalu, nisu rokerske, chic niti ništa ostalo što bi nas privuklo.

Opširnije...

Užasi i atrakcije ljetnih trendova 3

Grozne tenisice na petu i besmislene Boromine trebale bi izbjegavati sve žene koje drže do sebe. Široke su hlače, naprotiv, doborodošla novost, a jedino je važno nikada ih kombinirati s visokim petama.

Tenisice na petu – seljački trash

Opširnije...Iz nekog nepoznatog razloga s nama su već nekoliko sezona. Ako i niste sigurni koji su dobri novi trendovi, neka vam u tome bude pokazatelj Jennifer Lopez. Bježite od toga što se njoj sviđa kao vrag od tamjana! Kako J.Lo. obožava tenisice na petu i to u bijelo-zlatnoj boji, jasno je da je to trash moda za ekipu s rubnih dijelova grada. Uz to uopće ne razumijemo koncept tenisica koje su povišene kao da imaju petu. Zašto? Za koga i protiv čijeg ženskog stopala, pitamo se. Izgledaju baš nekako seljački te tenisice ako se nas pita. Da, to je prava riječ. S e lj a č k i!

Opširnije...

Recenzija restorana: Pojoda, Vis

Opširnije...

Neka jela koja nude u „Pojodi“ toliko su fantastična, da je lakše oprostiti im prilično nepitko vino, nesavršenog jastoga, neke nedorečenosti u pripremi i visoke cijene

Otok Vis se u kulinarskom, ali i svakom drugom smislu voli pohvaliti da je drugačiji od svih drugih na Jadranu i to je dobrim dijelom točno. Na Visu doista kuhaju jela kakve nećete naći nigdje drugdje, a najpoznatiji su, osim po čarobnoj pogači, po originalnim i vrlo zanimljivim kombinacijama ribe i grahorica. Navodno su te tehnike i recepte stari otočki ribari maznuli Španjolcima i Portugalcima kada su jednom davno u potrazi za sardelom, falkušama doplovili do njihovih obala. Bilo kako bilo, Vis se upravo po tim neobičnim kombinacijama pročuo kao jadranska top kulinarska destinacija, a sam vrh otočke gastro scene godinama neprikosnoveno drži kultni restoran „Pojoda“ u viškom Kutu.

Opširnije...

80 GODINA TATRE Češko remek djelo obožavali su Hitler i Jay Leno

Opširnije...

Češka tvornica proizvodila je revolucionarne automobile, kolekcionari poput Jaya Lena kupuju ih danas  po cijeni od jedan do tri milijuna eura. Za VW ´bubu´dizajn je ukraden upravo Tatri

Uvriježeno je mišljenje kako su automobili tridesetih godina prošlog stoljeća izgledali poput onih iz popularnih gangsterskih filmova koji su dočaravali to doba. Veliki blatobrani na kojima bi često sjedili kriminalci naoružani mašinkama, dugački i prepoznatljivi nos i kabina koja je uglavnom izgledala kao kutija za cipela s malim stražnjim prozorčićem kroz kojeg se gotovo ništa nije moglo vidjeti. No, to uopće nije istina.

Opširnije...

Užasi i atrakcije ljetnih trendova

Opširnije...

Premda će vas industrija uvjeravati da su svi novi modni trendovi dobri, ne vjerujte ni za živu glavu. Neke su stvari, iako popularne, naprosto užasne i stavite li ih na sebe normalni će vas ljudi izbjegavati, a traženje partnera postat će nemoguća misija. Mislite li, pak, da su npr. „crocsice“ super, zanemarite sve ovo i ne čitajte dalje. Vama ionako nitko ne može pomoći.

Opširnije...