Vinilni virus zahvatio ga je u vrlo ranoj dobi, pa je odrastao radije u prodavaonicama ploča nego na igralištima. Tinejdžerski entuzijazam prerastao je ubrzo u strast i Mathias Schober je već s 18 godina imao svoj prvi klupski nastup. Otada je u središtu njegovog interesa house u svim varijantama.

U punoj snazi zagrebačka publika će ga imati prilike vidjeti u subotu, 16. veljače, u Mastersu na večeri Forty Fifty, koja ponovo otvara vidike gostovanjem jednog od trenutačno najpotentnijih europskih DJ-a, vrlo traženog u najboljim svjetskim klubovima.

Uz odlične nastupe Schober se ubrzo bacio i u produkciju, a njegova izdanja su danas na meniju najzvučnijih DJ imena. Svojom glazbom rado istražuje granice od housea do dubokog futurističnog techna prekrivenog mračnim sintetskim glazurama. Schoberovi poklonici obožavaju njegovu kombinaciju klasičnih i detroitskih elemenata s tvrđim beatom, ali i toplijim modernim zvukom, kojom on ostvaruje svoju viziju glazbe sposobne nadživjeti test vremena.

Mathias Schober ne libi se remiksirati ni stvari izvođača poput Iana Pooleya, Detroit Swindle i Roberta Owensa. Uz to, s partnerom Thomasom Herbom vlasnik je jedne od trenutačno uzbudljivijih etiketa – Lossless, platforme koja uz ostalo utire put izvođačima kao što su Trikk, Love Over Entropy i Neil Flynn. Mathias Schober je i sjajan inženjer zvuka, a njegovom se uhu u studiju rado predaju i imena poput Dixona i Stevea Buga.

Iste večeri u Masters se vraća Omar, sisački entuzijast i iskusni glazbeni znalac na sceni još od mitskih Stereo Studio partija. Uz njega, i domaćini Felver i Pepi Jogarde dat će konačni pečat večeri čijeg glavnog gosta upućeni opisuju sa svega četiri riječi – samo house i strast!