Od 19. do 24. kolovoza, tijekom pet dana i pet noći, u tri kluba na plaži Zrće, nastupit će više od 60 imena svjetske elektroničke scene i regionalnih DJ snaga. Organizatori Sonus festivala objavili su raspored i program 6. izdanja, prema izboru fanova najboljeg hrvatskog festivala.

I na ovogodišnjem Sonusu brojna su velika imena elektroničke scene - Solomun, Maceo Plex, Marco Carola, Loco Dice, Sven Väth, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Jamie Jones, Seth Troxler, Adriatique, Âme DJ, Dixon, Peggy Gou, Rødhåd, Pan-Pot, Charlotte De Witte, Nastie, Amelie Lens, Adam Beyer, Recondite, The Martinez Brothers, Tale Of Us i mnogi drugi.

Sonus je ove godine pripremio i nulti dan festivala koji će se 18. kolovoza po prvi puta održati u NOA Beach klubu. Za glazbeni program na specijalnom otvaranju festivala bit će zadužena svjetski poznata FUSE ekipa iz Londona predvođena Enzom Siragusom i njegovim gostima Archie Hamiltonom, Rosskom i našim Marianom Mateljanom.

Uz regularni program, održat će se i pet boat partija na brodovima koji će svaki dan festivala isplovljavati na Jadransko more i pružiti posjetiteljima jedinstveno iskustvo uživanja u najkvalitetnijoj elektronskoj glazbi u prelijepoj prirodi, uz Enza Siragusu, D’Julz-a, Peggy Gou, Konstantina te Valentina Kanzyanija i Ian F-a.

Za vrijeme festivala održat će se i dva afterpartija, u utorak 21. kolovoza uz Dixona i Richie Hawtina te već tradicionalni, after zatvaranja, na kojem će nastupiti Ricardo Villalobos, Seth Troxler, Sonja Moonear, Rhadoo, Binh i Digby.

Za one najizdržljivije, za sam kraj festivala, u petak 24. kolovoza navečer, ekipa “Keep on dancing” imat će party u novaljskom klubu Cocomo.

Early bird i prvo izdanje ulaznica je rasprodano i trenutno su u prodaji dostupne povoljnije festivalske ulaznice za EX YU posjetitelje po cijeni od 670 kuna, putem online shopova Entrio.hr, Ticketshop.hr ili TISAK Media prodajnih mjesta.

Sonus festival je lansirao i vlastiti kanal na Viberu gdje fanovi mogu besplatno downloadati posebno izdanje Sonus stickera, priključiti se službenoj Sonus zajednici ili putem Sonusovog Viber Chat Bota, komunicirati s više od 20.000 fanova Sonusovog Viber Chat Bota diljem svijeta, ali i kupovina ulaznica za festival.