jonathan_4._velika_jpg.jpg

Nakon briljantnih Pankrta koji su zvučali onako dobro kako bi zvučali i The Clash da još postoje te bolje nego su Pistolsi zapravo ikada bili u stanju, Ljeto u MSU nastavljeno je jednako dobrim odabirom – nastupom sjajnog riječkog Jonathana, čiji je izvrsni album „To Love“ jedan od kandidata za najbolje domaće izdanje ove godine.

Pankrti su furioznim nastupom, u kojem su suvereno i nadahnuto protutnjali kroz čitavu svoju sjajnu ostavštinu, ljestvicu postavili prilično visoko za one koji će na najboljem otvorenom koncertnom prostoru nastupiti nakon njih, a to su osim spomenutog Jonathana, odlični Kandžija i Gole žene (24. lipnja), kultni Rambo Amadeus (1. srpnja), te predstavnici mekšeg pop zvuka Detour (8. srpnja) i Vatra (15. srpnja).

Premda sam se, priznajem, bojao da će u mjesecu kada Zagreb doslovno vrvi sjajnim koncertima, plus onaj olinjali jarunski festival, krov MSU-a biti praznjikav, genijalni su Slovenci privukli dovoljno publike da atmosfera bude odlična, a na Jonathan koji spada u sam vrh najboljeg što se od hrvatske glazbe može vidjeti i čuti, došlo je još i više publike pa je krov bio gotovo pa sasvim pun.

Jonathanov stage je bio standardno zanimljivo i originalno ukrašen lampama, slikama i ostalim đinđama, a bend je nastupio u proširenoj formaciji pojačan za prateću pjevačicu i klavijaturista.

Koncert je, razumije se, bio baziran na sjajnom drugom albumu „To Love“, ali Jonathan nema u kućici baš bezbroj pjesama pa su zapravo na veselje vrlo raspoložene i entuzijastične publike odsvirali sve što imaju na raspolaganju.

Na samom početku bilo je malo problema sa zvukom, gitare su bile pretihe, a Badurinin vokal preglasan, ali to se vrlo brzo posložilo i bend je zazvučao onako savršeno i moćno kako na koncertima uvijek zvuči. Jonathan je besprijekorni svirački stroj koji savršeno prati uvjerljivog frontmena Badurinu, a bend jednako impresivno zvuči u nešto laganijim i kompleksnijim pjesmama kakve su „Heaven“ ili „Moments“ kao i u napucanim žesticama poput „Maggie“, „School“ ili „Try To Get Even“.

Kad si tako uvjerljiv, razumljive su i euforične reakcije publike koja je Jonathan dva puta vraćala na bis.

Savršeni prostor krova MSU-a svjedočio je još jednom sjajnom koncertu, a Jonathan su ponovno potvrdili da su jednako uzbudljivi i kvalitetni kao najbolji svjetski bendovi iz te žanrovske priče.