Glazbeni festivali obično traju dva do tri dana, uglavnom se odvijaju vikendom, najčešće negdje na otvorenom i na njima uvijek svira brdo bandova. Beat City Festival planiran je za nedjelju i srijedu, i u ta dva dana na njemu će zasvirati samo četiri banda. U Močvari su uvjereni  da je to idealan produženi vikend usred tjedna, a za one koji vole garažni - psihodelični - surf - pop zvuk kakav se obično veže uz Kaliforniju, makar od ova četiri banda samo jedan stvarno i dolazi iz te pacifičke države, u ovom će mini festivalu zasigurno uživati. Evo što se tu nudi:

1 DAN: NEDJELJA 11.06. • POČETAK 22:00 • UPAD 40 KN

THE SHIVAS (SAD)

The Shivas, bend braće Molyneux i trendovskog Portlanda, napravili su svoje prve kućne snimke još kao teenageri, a nakon nekoliko promjena u postavi od trećeg albuma pod svoje ih uzima legendarna lokalna etiketa K Records. Kazetna izdanja rješava im sveprisutni Burger Records, a njihov zvuk, duboko ukorijenjen u 60-ima, kombinacija je ljetnih pop vibri, tripoidnih posrtanja i oštrije garažne lo-fi škripe.

 

DOG'S BEACH (Zagreb)

Više od šest mjeseci, koliko je proteklo od njihovog zadnjeg pojavljivanja u javnosti, Dog`s Beach proveli su u svojoj garaži gdje su ustabilili novu postavu i napravili pregršt novih i drugačijih pjesma koje će ovdje prvi put prezentirati. A prezentirat će i svoj talent za likovnu subverziju - posebno za ovu priliku prostor Močvare dovest će do neprepoznatljivosti svojim prigodnim dvodimenzionalnim i trodimenzionalnim kreacijama!

 


2. DAN: SRIJEDA 14.06. • POČETAK 22:00 • UPAD 50 KN

DEATH VALLEY GIRLS (SAD)

Death Valley Girls, sljedbenice kalifornijske tradicije bad-girl bandova (Runaways, Bags, Pandoras...) kombiniraju naizgled nespojivo - glam/hard rock riffove, pop melodije i punk podvriskivanje, dok im iz svake pore sa znojem izlazi i iscjedak američkog trash-pop-kulturnog naslijeđa. I njima je Burger Records izdao već dva albuma, a Larry Schemel, gitarist i jedan od osnivača banda, nije girl nego boy, ali nitko nije savršen.

 

TRIPTIDES (SAD)

Premda je njihov rodni grad od Kalifornije udaljen nekoliko tisuća kilometara, a more uglavnom vide samo na razglednicama, Triptides su kompulzivno opsjednuti plažama, suncem i kupanjem. Kao i sve bandove novog surfersko-psihodeličnog dream-pop vala i njih je obilježio utjecaj Byrdsa i Beach Boysa iz najboljih faza, protkan milozvučnim vokalnim harmonijama, 12-žičanim gitarama i naravno - surf ritmom. Od 2011. do danas izdali su četiri albuma, a zgodno je spomenuti i da je jedan od Triptidesa dečko basistice iz Death Valley Girls. Oba banda su na odvojenim turnejama, a bogovi rock'n'rolla pobrinuli su se da se njihovi koncertni putevi ukrste upravo u Zagrebu.