zion-train-01.jpg

Outlook festival ambasador bass glazbe i soundsystem kulture u svijetu ovo ljeto obilježava svoj deseti rođendan. Ususret velikoj obljetnici u regiji se organizira niz launch partyja, a zagrebačko zagrijavanje za Outlook održat će se 19. svibnja u klubu Močvara, a sve u sklopu proslave 18. Močvarinog rođendana. Glavni gosti su Zion Train (UK), jedni od najutjecajnijih svjetskih dub sound systema i pioniri britanskog dub zvuka, koji se nakon punih 15 godina od svog premijernog zagrebačkog nastupa vraćaju na mjesto zločina.

Za sljedeću godinu Zion Train su najavili veliku turneju povodom 30 godina postojanja. Kroz dosadašnjih preko 2500 nastupa, posjetili su najveće svjetske klupske i festivalske pozornice, a i dalje zvuče svježe i zanimljivo. Njihovo aktualno izdanje je dvostruki album "Versions", koji sadrži remixeve pjesama s dva prethodna albuma "State Of Mind" i "Land Of The Blind". I dalje vode izdavačke etikete Universal Egg i Deep Root, te Abassi Hi Power sound system. Neil Perch u live dub mixu, i Dub Dadda za mikrofonom još jednom će rasplesati Zagreb.

Dan nakon zagrebačkog nastupa Zion Train će otvoriti sezonu na tvrđavi Punta Christo pored Pule, kada će biti i otkriven mural, u izvedbi slikara Marka Vojnića, inspiriran njihovom glazbom i prvim nastupom na Seasplashu 2003.godine.

Uz Zion Train u Močvari zvuk Outlook festivala predstavit će Filip Motovunski, Kodin i Sapleo. Filip Motovunski, nakon prošlogodišnjeg izdanja, dugosvirajućeg dvostrukog CD-a "Ten Years Making Beats" za PDV, istarski d n' b producent/DJ Filip Motovunski nastavlja bilježiti uspjehe uzlaznom putanjom. Jedna od najpoznatijih svjetskih drum and bass etiketa Bad Taste Recordings (pod vodstvom Vegasa iz Bad Company UK) nedavno je izdala dvije Filipove pjesma. Pjesma Lava VIP čak je dobila i svoju video inačicu, u režiji Filipa Filkovića Philatza.

Kodin, jedan od najboljih hrvatskih d’n’b producenata i DJ-a čije se stvari često mogu čuti u miksevima stranih i lokalnih DJ-a. Njegova produkcija evoluira u svakom segmentu, od aranžmana do tehničke strane. Trenutno je u produkciji fokusiran na žanrove kao što su dubstep i techno, a inače fokus mu je neurofunk, techstep te minimal drum’n’bass.

Sapleo, kolekcionar ploča, zaljubljenik u bass glazbu i jedan od pokretača Volumen programa, odradit će uvodni set zagrijavajući svojom vinilnom dub i dubstep selekcijom.

Još jedna potvrda značaja festivala stigla je prošli tjedan, kada je britansko-hrvatskom organizacijskom timu Outlook festivala uručeno posebno priznanje Grada Pule za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada. A nedavno je i ugledni The Guardian dodao Outlook na listu najboljih festivala u svijetu.