Nakon razočaravajućeg koncerta prije godinu dana, Macy Gray se vratila u dupkom punu Tvornicu kulture na popravni ispit i svi koji su platili nemali novac za njezin nastup očekivali su napokon vrhunski koncert hvaljene dive, ali to se nažalost nije dogodilo. Čak štoviše, ovaj je nastup Macy Gray bio opasno blizu potpunog debakla, a njezini pokliči publici „Are you Ready?“ prije početka, na kraju su izgledali tragikomično jer upravo je ona bila jedina koja nije bila ni najmanje spremna za nastup.

Koncert je počeo vrlo dobrim nastupom lijepe i talentirane Sare Renar koja je suvereno iskoristila priliku predstaviti se publici koja ju možda nije imala prilike ranije upoznati. Odmah nakon toga, međutim, počeli su problemi. Macy je kasnila više od pola sata, a kad je napokon stigla na scenu, onako prpošna, svi su očekivali lavinu energije, dobre vibracije i svakako i najvažnije, dobro pjevanje. Nije se, međutim, ostvarilo ništa od očekivanoga.

Već nakon par uvodnih taktova osjetilo se da nešto ne štima i ne sluti ne dobro. Zvuk je bio očajan, Macy se gotovo uopće nije čula, a najavna numera „Relating to a Psychopath“, jedva prepoznatljiva.

Nastavilo se s nepovezanim brbljanjem i predugim solažama muzičara koji su zvučali šuplje kao da su upravo stigli s neke ljetne gažerske terase. Macy se jedva pomicala, stalak za mikrofon bio joj je oslonac tijekom cijelog koncerta i bilo je očito da je prilično „umorna“ na ovaj ili onaj način.

Sve je zapravo djelovalo kao loša proba, a glasa niotkuda. U čitavom nastupu zanimljiva je bila tek obrada Radioheadove „Creep“ jer je publika odradila cijelu pjesmu, dok je Macy uglavnom mahala rukama i slala poljupce.

Nakon nepunih pola sata i otpjevane četiri pjesme, Macy je nestala iza pozornice i ostavila dečke iz benda kojima je bilo vidno neugodno.

Desetak minuta kasnije kraljica se pojavila u novoj odjeći, no sada potpuno bez energije, a ono što je uslijedilo bilo je vrlo otužno i mučno za gledati. „Sexual Revolution“ je probudila publiku, nakon pola pjesme prebacila se na obradu Roda Stewarta i „Da Ya Think I'm Sexy“, ali sve je i dalje bilo skroz neuvjerljivo.

Nakon nepunih sat vremena pozdravila se s pjesmom „Beauty in the World“, i nestala sa scene. Ekipa je počela zviždati, a pošto se svjetla nisu palila, podrazumijevao se bis, na kojega je, međutim, trebalo beskrajno dugo čekati.

S obzirom na kvalitetu nastupa, fanovi su bili nevjerojatno pristojni i strpljivi dozivajući je da se vrati, no bolje da nije, jer kulminacija lošeg koncerta bila je doslovno očajna izvedba njenog najvećeg hita „I try“ nakon kojega je svima bilo jasno da je Macy ponovno potpuno indisponirana i da nije u stanju odraditi suvisao nastup. Za kraj je otpjevala obradu „My Way“, i to je bilo to. Mučenje je napokon završilo.

Tvornica je bila puna i to je uz standardno uvjerljivu Saru Renar doslovno jedino što je valjalo te glazbeno šuplje večeri. Macy, simpa si, ali bojim se da te više u Zagrebu gledati nećemo. Šteta para i vremena.