Koncertna sezona u punom je jeku, a glavni hrvatski grad, nakon ljetnog očaja, vrvi koncertima. Zato je vrijeme da se ovoj euforiji pridruži i MIMO. Medijski Inventar Muzičkih Originala po četvrti put će otvoriti svoja vrata domaćim, autorskim i, prije svega, kvalitetnim izvođačima te će im na taj način pokušati osigurati ono najpotrebnije – mjesto i vrijeme da zasjaje svojim punim potencijalom. Uglavnom, MIMO se vratio!

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, svira se jednom na mjesec, točnije, svake prve nedjelje, od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavit će se po dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke vodit će se razgovori sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji će komentirati koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito. Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Na četvrtoj sezoni Medijskog Inventara Muzičkih Originala nastupit će:

02.10.2016.  VIBRICA + BRAIN HOLIDAYS
    
06.11.2016. THE HUNTING DOGS + BILK
    
04.12.2016. NO! MOZZART + ON
    
05.02.2017. BUBBLEGUM + DAS UNIVERZITAS
    
05.03.2017. FEREDON + EMBASSY 516

02.04.2017. IZ@ MEDOŠEVIĆ + NLV
    
07.05. 2017. DUO LIST + MOSKAU
    
04.06.2017. FRANZ KAFKA + MIMIKA ORCHESTRA

Koncerti će biti izravno prenošeni na Prvom programu hrvatskog radija uz video live stream na MIMO Yotube kanalu, a novost je što će od ove sezone svaki koncert biti u mogućnosti pratiti i putem portala ziher.hr. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk. MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).