Predgrupe sjajnim Kanađanima biti će zagrebački Modern Delusion i Ha Det Bra

Nakon nekoliko dana predaha zagrebačka jesenska sezona nastavlja se u koncertom kojega pod obavezno treba vidjeti. Nastup kanadskog noise rock tria Metz u Tvornici kulture u srijedu 9. rujna prvo je veliko strano gostovanje u ovom zagrebačkom klubu nakon ljeta i odličan izbor za otvaranje sezone. Kao predgrupe nastupit će kultna zagrebačka noise petorka Ha Det Bra i također zagrebački Modern Delusion.

Metz: Noise poslastica za znalce
Metz: Noise poslastica za znalce
U Hrvatsku se bend vraća u sklopu velike jesenske europske turneje koja uključuje čak 40 koncerata porazbacanih po cijelom kontinentu, a koji prate njihov izvrsni drugi studijski album, “Metz II”, objavljen u svibnju. Zagrebački nastup jedini je u regiji, a u blizini su još jedino u Beču i Bologni.

Već s prvim albumom, debitantskim “Metz”-om iz 2012. objavljenim za Sub Pop ova bučna trojka digla je na noge indie svijet. Tome su, dakako, pomogle odlične recenzije materijala (čak 8.5 na Pitchforku) i velikog broja koncerata pričajući o moćnoj live mašini koja ne štedi ni sebe, ni publiku. U to se iz prve ruke mogla uvjeriti i domaća publika u veljači 2013. na njihovom prvom dolasku u naše krajeve.

Danas pjevač i gitarist Alex Edkins, basist Chris Slorach i bubnjar Hayden Menzies na kontu imaju još jedan album, također objavljen za legendarni Sub Pop. Izlazak novog studijskog materijala pratila je dvomjesečna turneja po SAD-u i Kanadi te dva objavljena singla – “Acetate” i “The Swimmer”. Drugi je album jednako žestok i napucan kao i prvi, aali i nešto melodičniji i možda čak i bolji od prvijenca.

Prije Metza u Tvornici kulture nastupaju kultni noiseri Ha Det Bra koji će predstaviti pjesme s novog albuma “Societea For Two” objavljenog u svibnju te zagrebački synthpunk trio Modern Delusion u čijoj se glazbi prepoznaju utjecaji Devo i Joy Division, ali i kultnih riječkih Parafa i Mrtvog Kanala. Modern Delusion nastupit će u 20 i 30 sati, u 21 i 15 sviraju Ha Det Bra, a Metzova tutnjava kreće od 22 sata.