solo_positivo_velika.jpg

Neformalnim druženjem u legendarnoj „kućici“ u zagrebačkom Plavom filmu, u srijedu je predstavljen službeni program 7. Solo Positivo Film Festivala koji će se odžati od 1. do 6. kolovoza u Opatiji. Raznovrsni program sačinjen je od ukupno 25 glazbenih dokumentarnih filmova te mnoštva popratnih sadržaja uz atraktivne filmske i glazbene goste.

Direktor festivala Admir Ćulumarević istaknuo je zadovoljstvo što će se festival i ove godine održati u Opatiji te time nastaviti uspješno pozicioniranje na mapi važnih kulturnih događanja u jugoistočnoj Europi. Ćulumarević nije krio zadovoljstvo odabirom filmova ovogodišnjeg izbornika festivala, uglednog  njemačkog redatelja Ulija M. Schueppela posebno ističući vrlo angažirane teme inspirirane glazbom i glazbenicima.

Solo Positivo Film Festival
Solo Positivo Film Festival
Službeni program ove godine čine četiri kategorije. U natjecateljskoj kategoriji bit će prikazano osam filmova u konkurenciji za ovogodišnje laureate, a ove godine novost je kategorija „Regio'n'Roll“ u kojoj će biti predstavljeno šest filmova iz regije. Filmovi u natjecateljskom programu su njemački "Imagine Waking Up Tomorrow" Stefana Schwieterta, brazilski "Dominguinhos" (M. Aydar, J. Castro, E. Nazarian), američki "Hot Sugar`s Cold World" (Adam Bhala Lough), japansko američki "Mad Tiger" (M. Heartlein, J. Yi), švicarski "Raving Iran" (Susanne Regina Meures), britanski "They Will Have To Kill Us First" (Johanna Schwartz) i "Spandau Balet: Soul Boys of The Western World (George Hencken) te britansko tanzanijski "I Shot Bi Kikude" (Andy Jones).

Posjetitelje očekuje i retrospektiva u sklopu koje će biti prikazani svi dosadašnji pobjednici festvala. Ovogodišnja zemlja partner je Italija, a najavljeno je pet uradaka talijanskih autora koje će publika ove godine imati prilike vidjeti u Opatiji.

Festival će tradicionalno sadržavati atraktivni glazbeni program; na otvaranju će svirati Ljetno kino, a u sklopu festivalskog tjedna nastupit će i poznati glumac Filip Šovagović sa svojim bendom The Painkillers te redatelj Danilo Šerbedžija i njegovi Greaseballsi.

Direkcija Solo Positivo Film Festivala najavila je da su pušteni u prodaju i prvi paketi festivalskih ulaznica koji se do 30.6. mogu kupiti po cijeni od 150 kuna na www.mojekarte.hr te na prodajnim mjestima Festivala u samoj Opatiji i u Rijeci. Cijena festivalske ulaznice od 1.7. do 31.7. iznosit će 180 kuna.

Kompletan program 7. Solo Positivo Film Festivala 2016. Opatija dostupan je na službenim stranicama www.spff.hr