Recenzija restorana: „Mala riba", Kastav

Opširnije...

„Mala riba“ nije „Batelina“, ali nudi niz fantastičnih jela po prijateljskim cijenama, ima dobra kućna vina i apsolutno zaslužuje preporuku

Kada je prije dvije godine u svojoj dokumentarnoj seriji pod nazivom „No reservations“, genijalni chef i putopisac Anthony Bourdain, posjetio hrvatsku obalu i tu se kao malo gdje raspametio od uživanja u hrani, jedno ga je jelo posebno ugodno iznenadilo.

U fantastičnoj „Batelini“ obiteljskom restoranu kojega u Banjolama nedaleko Pule vodi David Skoko, Bourdain je prvi puta u životu kušao tripice od grdobine i pao na dupe od veselja. Euforična reakcija tipa koji je probao praktički sve što se jede na kugli zemaljskoj ne treba čuditi. Skokine tripice od grdobine doista su neodoljive kao i gotovo sve što taj nasljednik starog obiteljskog ugostiteljsko ribarskog biznisa priprema praktički isključivo od plave ribe i ribljih iznutrica.

Opširnije...

Užasi i atrakcije ljetnih trendova 2

Opširnije...Espadrile – samo za mušku nogu

Da, da, ponovo su se vratile nakon 1980-ih i preplavile ulice iako mi ne znamo zašto. Nikako nam nisu sjele. Na ženskoj nozi naprosto izgledaju muškobanjasto i previše je zatvaraju. Nisu glamurozne, ne laskaju stopalu, nisu rokerske, chic niti ništa ostalo što bi nas privuklo.

Opširnije...

Užasi i atrakcije ljetnih trendova

Opširnije...

Premda će vas industrija uvjeravati da su svi novi modni trendovi dobri, ne vjerujte ni za živu glavu. Neke su stvari, iako popularne, naprosto užasne i stavite li ih na sebe normalni će vas ljudi izbjegavati, a traženje partnera postat će nemoguća misija. Mislite li, pak, da su npr. „crocsice“ super, zanemarite sve ovo i ne čitajte dalje. Vama ionako nitko ne može pomoći.

Opširnije...

Recenzija restorana: Pojoda, Vis

Opširnije...

Neka jela koja nude u „Pojodi“ toliko su fantastična, da je lakše oprostiti im prilično nepitko vino, nesavršenog jastoga, neke nedorečenosti u pripremi i visoke cijene

Otok Vis se u kulinarskom, ali i svakom drugom smislu voli pohvaliti da je drugačiji od svih drugih na Jadranu i to je dobrim dijelom točno. Na Visu doista kuhaju jela kakve nećete naći nigdje drugdje, a najpoznatiji su, osim po čarobnoj pogači, po originalnim i vrlo zanimljivim kombinacijama ribe i grahorica. Navodno su te tehnike i recepte stari otočki ribari maznuli Španjolcima i Portugalcima kada su jednom davno u potrazi za sardelom, falkušama doplovili do njihovih obala. Bilo kako bilo, Vis se upravo po tim neobičnim kombinacijama pročuo kao jadranska top kulinarska destinacija, a sam vrh otočke gastro scene godinama neprikosnoveno drži kultni restoran „Pojoda“ u viškom Kutu.

Opširnije...

Recenzija restorana: Stara preša, Šenkovec

Opširnije...

Unatoč debaklu s juhama, Stara preša se pokazala kao vrlo ugodno mjesto, s dobrim mesom, sjajnim desertima, prolaznim vinom i prijateljskim cijenama

Nedjeljni ručak izvan svoga doma može se pretvoriti u priličnu komplikaciju. Stotinu se tu uvjeta mora ispuniti: te da je negdje izvan grada i u prirodi, te da su tu neke životinje, posebno ako su u igri djeca, te da je domaće i fino, ali ne baš preteško i premasno kao u kakvoj krčmetini, te da od vina koje služe ne otpadaju nokti i trepavice...

Opširnije...